Kenepuru Sound
Door: Rita
Blijf op de hoogte en volg Rita
05 Augustus 2019 | Nieuw Zeeland, Kenepuru Head
Kenepuru Sound 19 – 03 - 2019
Lieve allemaal ,
Verscholen tussen feeërieke wetlands, prachtige inheemse bossen en de magische Kenepuru, Mahau en Pelorus Sounds, lag de Greenshell Mosselhoofdstad van de wereld Havelock . De wateren erachter vertelden over een rijke geschiedenis.
’s Ochtends bezochten we de Art Gallery in Havelock , genoten van een heerlijke kop koffie met wat lekkers , slenterden door Havelock en snoven er de authentieke sfeer van een kustplaats op. De houten gekleurde huizen deden Scandinavisch aan en de etalages wedijverden met elkaar , zoals in elke kust plaatst ging het om een hoog gehalte nijvere huisvlijt waaronder enkele juweeltjes variërend van gevilte jasjes , touw geknoopte tassen , oorbellen , keramiek , gewoon leuk om te kijken.
Een slecht onderhouden weg met verzakkingen , kuilen , gaten en weggeslagen asfalt aan de rand langs de dieptes waardoor deze danig versmalde en de bus voelde alsof hij zou kantelen was voorzichtig rijden een must. Het landschap was sprookjesachtig mooi en bood vele foto shots.
Na urenlang gestaag door bergen en bochten te hebben gereden doemde eindelijk de grootste sound van de Marlborough Sounds op het Zuidereiland de Kenepuru Sound op.
De verdronken vallei een arm van Pelorus Sound lag er stil en verlaten bij. We besloten om er te overnachten , hulde ons in de stilte van het zijn , lieten ons inspireren door het landschap , luisterden naar de geluiden van de nacht en rilde van de kou onder een heldere sterrenhemel.
Liefs Rita