Christchurch
Door: Rita
Blijf op de hoogte en volg Rita
19 November 2019 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Lieve allemaal ,
Ons gemoed was net als het weer wisselvallig die dag , de reis liep ten einde en omdat we vanuit Christchurch naar huis vlogen keerden we er naar terug.
De terroristische aanslagen die er op 15 maart 2019 tegen twee moskeeën in de stad hadden plaats gevonden en waarbij 51 doden vielen en 48 gewonden , was beslist niet aan ons voorbij gegaan en we vreesden voor wat we er aan zouden treffen.
Het wegdek tot Cheviot was erbarmelijk en Ger omzeilde verzakkingen en stukken weggeslagen asfalt. Zilverberken bogen zich troostend over de brede rivier , de wind joeg de wolken langs de huilende hemel , het was herfst en het land in diepe rouw. In gedachten verzonken kwam het droevige gedicht ; Herfstlied "ooit geschreven door Paul Verlaine in mij op …….
De Kiwi trein denderde door het land , dagen wervelden als vogels voorbij , opflitsende weerspiegelingen.
We arriveerden op een saaie maar gunstig gelegen stads camping , de ontnuchtering was groot en het avondmaal in de kille keuken waar een muis zich tegoed deed aan andermans restanten eenvoudig.
Liefs Rita
Chanson d'automne