Bijzondere kloof
Door: Rita
Blijf op de hoogte en volg Rita
22 September 2015 | Bulgarije, Trigrad
Lieve allemaal ,
We bleven twee nachten in Izgrev house in Trigrad en wandelden nadat we per auto naar Borino werden vervoerd via de Duivelsbrug en de grotten van Yagodina terug naar Trigrad .
In Borino werden we verwelkomd door de loco burgemeester we wisselden van gedachten onder het genot van een kopje koffie werden vereeuwigd , bewonderden en prezen hun vorderingen van het promoten van de Sultan’s Trail en vervolgden na een hartelijk afscheid onze geplande wandeling.
Het typische karakter van de westelijke Rodopen bergen ontvouwde al haar schoonheid in het gebied van Trigrad in dit van nature gevarieerde landschap leefden mens en natuur nog harmonieus samen. De prachtige dennenbossen met oude pijnbomen wisselden zich af met de fris groene weides er groeiden geraniums en Haberlea op de marmeren kliffen. Er waren zeven prachtige meren ooit ontstaan door een aardverschuiving en de rivier de Chairski vormde een bijzondere kloof die bekroond werd met een rotsboog er waren grotten met prachtige legendes een ervan vertelde het verhaal van de Thracische held Orpheus die in het rijk van de doden was afgedaald om naar zijn geliefde Eurydice te zoeken Orpheus bereikte de ondergrondse woningen pas na het invoeren van de Devil’s Throat die wij volgden en waarvan de paden tegen de duivelskeel lagen aangeplakt . Het was er prachtig de twee honderd jaar oude beukenbomen vormden een sprookjesachtig decor tussen de vele rotsformaties met klaterende watervallen.
We legden zo’n 26 kilometer af in vijfenhalf uur met een hoogteverschil van 700 meter. Het was een pittige eerste wandeldag na zo’n lange reisdag we arriveerden echter moe maar voldaan tegen de avond op ons overnachtingsadres in Trigrad waar wij al iets gematigder deelnamen aan de avonddis maar waar de gastheer het bier en water niet aangesleept kreeg voor al die dorstige kelen.
Ik trok me vroeg terug op mijn kamer waar ik nog even wat rommelde , in mijn geliefd dagboek schreef en mijn rugzak inpakte om de volgende dag verder te kunnen trekken naar Mugla. Verlangend naar een verkwikkende slaap gleed ik tussen de lakens waar ik nog uren uit werd gehouden door alle zo leek het wel elkaar overtroevende blaffende honden die het dorp rijk was en zich heer en meester voelde in deze nacht.
Ik keek door het open venster naar de donkere met sterren bezaaide nacht waaraan de vertrekkende maan nog zichtbaar was maar mij tevens ook altijd wat droevig stemde en mijmerde …… vraag me niet waarom over een uitspraak van Boeddha.
Love in the past is only a memory
Love in the future is only a fantasy
True love lives in the here and now ……
Liefs Rita
25 September 2015 - 15:11
Marlice:
" TRUE LOVE IS WITHOUT BEGINNING OR END " RITA <3 ......Wat byzonder weer en wat een uitdaging, prachtig verhaald Rita !!