Twizel - Reisverslag uit Twizel, Nieuw Zeeland van Rita Mastwijk - WaarBenJij.nu Twizel - Reisverslag uit Twizel, Nieuw Zeeland van Rita Mastwijk - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Twizel

Door: Rita

Blijf op de hoogte en volg Rita

30 Juni 2019 | Nieuw Zeeland, Twizel

Twizel 13 – 03 – 2019

Lieve allemaal ,

Daar de ochtenden te fris en de avonden te koud waren om mijn lange haar dat nodig aan een wasbeurt toe was te wassen restte mij niet meer dan te wachten op een mooie zonnige warme dag of op een camping met veel voorzieningen...

Omdat we nu eenmaal niet alles konden zien en keuzes moesten maken viel deze op de Mount Cook , in het Maori ook wel de Aoraki genaamd ( de berg die de wolken pakt ) de hoogste berg van Nieuw Zeeland en vernoemd naar de Engelse zeevaarder James Cook, die Nieuw-Zeeland voor Groot-Brittannië ontdekte. Hij kreeg zijn naam van kapitein Stokes, de cartograaf die dit gebied in kaart bracht.

Nadat we de mondvoorraad aangevuld hadden bij New World in Wanaka reden we richting Tarras dat op de hellingen boven de bovenloop van de Clutha-vallei lag , waar we een korte stop hielden bij de Merino wol shop maar waar we niets kochten omdat ondanks de groots aangeprezen afgeprijsde artikelen alles onbetaalbaar was.

We begonnen aan de klim over de Lindis Pass , de vallei werd smaller en de bergen woester en kaler , de gebeeldhouwde heuvels , prominente rotsachtige ontsluitingen en de goudgele tussock pollen gaven het iconisch landschap iets onwerkelijks. De ronde bergen veranderden in donkere piramide vormige reuzen en het campertje knorde en pruttelde tevreden langs de paars gekleurde bermen door het paradijselijke landschap berg op en af.

Rozenbottels en allerlei bessen kondigden de naderende herfst aan. Omarama lag genesteld tussen uitgestrekte Alpen vlaktes en vanuit Twizzel volgden brede kanalen en meren en plotsklaps stonden we aan de rand van het azuurblauwe Lake Pukaki dat van een bijna onbeschrijflijke schoonheid was. Aan de horizon viel een stralend licht door een donkere wolkenpartij op het water. De combinatie van dit idyllische meer met het omringende ruige berglandschap was een combinatie die mij bleef fascineren. Hoe lang ik er ook naar keek en hoeveel foto’s ik er ook maakte ik raakte niet verzadigd.

Lake Tekapo volgde en was eveneens van een ontroerende schoonheid .Het turquoise meer in combinatie met de besneeuwde bergen op de achtergrond vormden een sprookjesachtige omgeving.

Daar het al laat werd en we geen geschikte overnachtingsplek konden vinden besloten we terug te rijden naar Twizel , dat overigens geen straf was door dit overweldigende landschap en waar we de koude nacht door brachten onder een prachtige sterrenhemel.

Liefs Rita.

VIP-member
Rita

Natuurlijk heb ik al velen reizen gemaakt,veel al sportieve vakanties.Bovenstaande foto werd gemaakt tijdens een trektocht door Marokko.Maar zo'n grote tocht als deze een voettocht naar Santiago de Compostela van bijna 4 maanden zat er niet eerder in.Met ingang van 1 maart ben ik met Flexpensioen gegaan en nu gaat het er toch van komen.Het zat al lang in de planning en er is ook flink getraind en naar uit gekeken.In eerste instantie wilde ik deze tocht alleen gaan lopen maar inmiddels heeft een vriendin, Hannie besloten om onbetaald verlof te nemen en met mij dit avontuur aan te gaan.Aanvankelijk wilden we vanuit Blerick vertrekken maar nu we de strek tot Esneux al gelopen hebben en de nodige stempels in ons bezit zijn, hebben we besloten om 19 juni in Esneux te starten.We worden door onze partners begeleidt tot daar en dan zal er afscheid genomen moeten worden.

Actief sinds 07 Juni 2009