Eiland gevoel
Door: Rita
Blijf op de hoogte en volg Rita
05 Augustus 2015 | Nederland, Biddinghuizen
Lieve Allemaal ,
De wind joeg de regen wolken in zo’n hoog tempo langs de hemel dat ze ternauwernood de kans kregen om het water te laten vallen en de spetters die nog vielen kon je ontwijken als je snel door liep.
Ernst die van Doron een vishengel in bruikleen had gekregen ging met een paar jongens en een volwassene vissen. De jongens vingen het ene na het andere baarsje tot groot verdriet van de man die hen begeleidde hij ving enkel bot …………
Opgewonden kwam Ernst vragen of hij met Sam en zijn ouders mee mocht naar Apenheul dit vond ik even moeilijk want mijn insteek was dat ik op het eiland wilde blijven en geen vertier wilde najagen of zoeken ik wilde gewoon heerlijk simpel bezig zijn en dat besloot ik na een razend snelle overweging ook ...... we bleven. Toen andere ouders hoorden dat ik bleef bleven er meerderen op het eiland. Ik hielp Ernst op dreef met hout zoeken en daarna timmerde hij vol ijver een totempaal die hij later beschilderde met stoepkrijt . Doron bracht een grondboor zodat hij een mooi gat in de grond kon maken om de paal in te zetten zijn konen kleurden langzaam rood van al het zwoegen en ploeteren , maar het lukte hem de paal stond ! Janneke kwam kijken ook zij vond de paal prachtig en beloofde Ernst dat ze de hem liet staan en dat ze als het stoepkrijt eraf geregend was over zal schilderen. Ernst glom van trots toen hij poseerde met het prachtige eindresultaat.
We dronken eigen gemaakte citroen limonade met koek.
Vincent en ik organiseerde een speurtocht over het eiland geen sluip of kruip door paadje lieten we ongemoeid. Het was super spannend en de kinderen vonden het heerlijk. Ze speelden en fantaseerden samen bij de klimboom op een open plek in het bos.
Om door mijn mond voorraad heen te komen had ik de ouders van Sam het vriendje van
Ernst , Kim en Katharina met hun zoontje Liam en Vincent met zijn dochtertje uitgenodigd om voor hen te koken. Voor de volwassenen maakte ik een pittige kikkererwten schotel en voor de kinderen een grote pan bami en bakte alle tien eieren die ik nog had op , er waren snoeptomaatjes en verse komkommer , Katharina bracht een heerlijke fles wijn mee en de mannen dronken een biertje. Vincent dekte de tafel , er waren gekleurde glaasjes met brandende theelichtjes en ze aten en aten totdat uiteindelijk alles op was … er werd gepraat en gelachen. Sam en Ernst vertelden dat ze een geheim hadden maar dat ze het ons toch graag wilde laten zien en ja hoor na enige aarzeling haalde Sam een dode kikker uit de zak van zijn fleece jack en keek er verdrietig naar , het bleek dat hij hem al enkele dagen in zijn zak had en daar zag hij ook wel naar uit. Na de maaltijd werd hij plechtig begraven maar al snel begonnen de kinderen weer te spelen en te ravotten . Na een half uurtje spelen aten de kinderen nog een toetje en de mannen namen de vaat voor hun rekening , daarna gingen we met z’n allen naar het vuur in de grote tent waar de kinderen marshmallows snoepten en wij genoten van de verse hete koffie.
Het werd een zalige relaxte dag met een echt eiland gevoel …. die we natuurlijk afsloten met een indianen verhaal bij kaarslicht en een prachtige bijna volle ronde maan stond breed lachend aan een heldere hemel…..
Liefs Rita
Voor de liefhebbers ;
6 sucuk worstjes in halve plakken zachtjes bakken uien en knoflook even mee bakken.
Tomaten puree erdoor roeren verdunnen met water tot smeuïge dikte
1.5 literblik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 rode uien, in grove, halve ringen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 rode paprika, in stukken
1 klein gesneden courgette
3 eetlepels olijfolie
tijm en salie, vers of gedroogd
3 theelepels zoete paprikapoeder
1/2 citroen, uitgeperst
zout & peper
eventueel wat verse koriander
Daarbij serveert men vers Turks brood met Turkse yoghurt en een frisse neutrale salade.
06 Augustus 2015 - 11:47
Will:
Wat een spannend reisje! En wat geniet Ernstje hiervan .
Voor jullie een onvergetelijk vakantie!
En Rita, we hebben weer genoten van je mooie verhalen .