Stilte
Door: Rita
Blijf op de hoogte en volg Rita
05 November 2019 | Nieuw Zeeland, Kaikoura
Lieve allemaal ,
We besloten om hier meerdere nachten te blijven om zo te kunnen genieten van de prachtige kust met haar bijzondere zeeleven en haar zeezoogdieren als walvissen, pelsrobben en dolfijnen.
Kaikoura lag gevangen tussen de ruige Seaward Kaikoura Range en de Stille Oceaan. Als in de winter de bergen bedekt waren met sneeuw was het landschap wellicht nog dramatischer maar nu genoten we van de prachtige onheilspellende wolken partijen boven bergen en zee.
De eerste dag maakten we een uren lange wandeling en verwonderde ik me over de witte rotsen langs de kust die langzaam over gingen in donkere kleuren van oker naar geel , bruin , zwart , waarop talrijke zeerobben als schaduwen overheen schoven . Uren sjouwden we over de steen platen met daartussen aan gespoelde reuzen algen , het water , het licht , ik kreeg er geen genoeg van , de rust van het water en de uitgestrekte eenzaamheid van land en zee , het was de stilte die mij de kleur bracht.
Liefs Rita