Het regende beukenbladeren
Door: Rita
Blijf op de hoogte en volg Rita
18 Oktober 2014 | Duitsland, Usedom
Lieve allemaal ,
Met 12 graden en een waterig zonnetje was het koud te noemen maar we zwoegden ons regelmatig warm op onze huurfietsen en trapten dan zwijgend om geen lucht te verspillen de steile hellingen met een stijging van 16% op. Hoe heerlijk voelde de triomf als je de top bereikt had en je daarna weer met een lichte kriebel in je maag naar beneden liet zoeven. Ik voelde mijn bovenbeen spieren tijdens de klimmetjes aanspannen in de Sahara zullen ze trots op me zijn. Het waren geen slechte fietsen die we gehuurd hadden , integendeel zelfs maar mijn eigen fiets met 24 versnellingen fietste toch een stuk lichter.
We volgden de 30 km lange fietsroute van Zinnowitz naar Ahlbeck niet lang te noemen maar gezien de late start en het al vroeg invallen van de avond lang genoeg. De weg voerde langs zee door sprookjesachtige beukenbossen waar het af en toe bladeren regende. Bladeren die vrolijk dansend in grote getale als feestelijke confetti dwarrelend naar beneden naar vielen. We passeerden pittoreske dorpjes pauzeerden op terrassen maar waar we ook waren overal werden we begeleid door het ruisen van de zee. Toppers om te aanschouwen waren de dorpjes Bansin waar keizer Wilhelm reeds een onderkomen had , Heringsdorf en Ahlbeck allen rijk aan imposante villa’s hotels en huizen.
In Ahlbeck belandde we op een gezellig terras in het zonnetje waar nog geen vijf meter bij mij vandaan Hugo stond te zingen een uitgedoste straat muziekkant , wellicht een van de laatste hippies. Heerlijk ………… de man had een prachtige stem en noemde zich Honky Tonk Hugo . Ik genoot o.a. van Ruby Tuesday , Streets of London , The answers my friend are blowing in the wind en American Pie en kreeg er maar geen genoeg van.
Ernst maande mij dat we moesten gaan omdat we anders onze trein zouden missen en ja hoor...... de trein vertrok voor onze neus met gevolg dat we een uur zaten te wachten op een koud perron in de avondschemer van Ahlbeck.
Liefs Rita.